Betonnen grafmonument

Een betonnen grafmonument … een klassiek kruis of een uniek ontworpen sacrofaag.

Dezelfde betonnen kruizen die Vincenzo Marcolina maakte in 1919 (zie ook de pagina Geschiedenis) worden nu nog door zijn kleinzoons Vincent en Gerjan Marcolina gemaakt. Trouwe afneemsters zijn de zusters Franciscanessen uit Veghel. Zoals de zusters langzaam aan tot een minderheid behoren doen ook de kruizen dat. Steeds meer wordt gekozen voor een persoonlijk grafmonument.

Op de foto zie je ontwerper Pim Wever een inscriptie aanbrengen in een betonnen grafmonument. Marcolina vindt het prima om met anderen in de eigen werkplaats samen te werken.

Betonnen grafmonument

Ook een particulier die graag zelf wil bijdragen aan een gedenksteen is welkom. Alles mag gevraagd worden …  Marcolina heeft voldoende kennis en ervaring om vanuit uiteenlopende wensen toch tot een kwalitatief hoogwaardig product te komen. Ook een urn is een grafmonument waarbij het mogelijk is een persoonlijke touch aan te brengen. Een spectaculaire ontwikkeling op dit gebied zijn de ‘Reefballs‘. Dit zijn betonnen ballen die in zee afgezonken worden. Algen en andere organismen nemen de betonnen ballen op in de natuurlijke omgeving waardoor er een soort rif ontstaat. De ballen bevatten behalve de as van de overledene ook een chip waardoor het betonnen grafmonument altijd te traceren is.

Onderhoud van een betonnen grafmonument

Voor het regelmatig onderhoud adviseren wij regelmatig schoonmaken met een neutraal schoonmaakmiddel. Bijvoorbeeld ouderwetse groene zeep op basis van sojaolie of lijnolie. Verder wordt aanbevolen de beton enkele keren per jaar te behandelen met een was voor natuursteen.

U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen. Aarzel niet om te bellen, te mailen of een bezoek te brengen aan de werkplaats. Onze contactgegevens vindt u op de contactpagina van deze site.