Onderhoud terrazzo aanrechtblad

Het juiste onderhoud terrazzo aanrechtblad is het regelmatig boenen met groene- of zachte zeep.

Groene zeep is gemaakt van lijnolie, zachte zeep van soja-olie. Door het regelmatig onderhoud van het terrazzo aanrechtblad met deze zeepsoorten blijven er bij elke schoonmaakbeurt restjes zeep achter. Hierdoor ontstaat een beschermlaagje. Regelmatig betekent 1 x per week bij een nieuw blad en later 1 x per maand. Tevens wordt aanbvolen 3 tot 4 x per jaar het blad te behandelen met was voor natuursteen. Wij gebruiken hiervoor de natuursteenwas van Lithofin, via CleanStone. Dit geeft een extra beschermlaag en een glanslaag.

onderhoud terrazzo aanrechtblad

Zout, soda en zuren zijn funest voor het terrazzo aanrechtblad. Zij maken het oppervlak ruw doordat de cement tussen de korrels aangetast wordt. Na gebruik van deze stoffen dient het blad direct met schoon water nagespoeld te worden. Gebruik nooit zoutzuur of ammonia. Hete pannen direct van het vuur kunnen de beschermlaag aantasten. Hierdoor kan een doffe plek ontstaan. Deze plek kan dan met was behandeld worden.

Een terrazzo aanrechtblad van Marcolina wordt prefab op de werkplaats gemaakt. Het terrazzo wordt gegoten in een mal. Het blad heeft een basis van gewapend beton. Deze samenstelling maakt het blad ijzersterk en slijtvast. Een terrazzo aanrechtblad wordt contra gestort en getrild. Hierdoor ontstaat een glad en goed verdicht oppervlak. Na ongeveer 3 dagen wordt het blad uit de bekisting gehaald en voor de eerste keer geschuurd. Na het dichtmaken van de luchtgaatjes begint het schuren en polijsten. Tot slot worden de bladen geïmpregneerd en voorzien van een waslaag. Dit vergemakkelijkt het onderhoud van het terrazzo aanrechtblad.

Voor voorbeelden van terrazzo aanrechtbladen van Marcolina verwijzen we naar de fotogalerij. Heb je nog vragen, aarzel dan niet om te bellen, te mailen of een bezoek te brengen aan onze werkplaats. Onze gegevens vind je op de contactpagina.