Terrazzo tafel

Roderick Vos ontwierp voor de beurs in Milaan ‘Salone del mobile’ de terrazzo tafel HEXAGON.

Marcolina kreeg de eer de tafel te maken. De  tafel heeft een gepolijst bovenvlak ingelegd met rose en witte glaskorrels.

Salone del mobile

De terrazzo tafel is gestort in een rubberen mal. Er is gekozen voor een stugge rubbersoort. Dit was mogelijk omdat het model taps toeloopt / lossend is. De tafel heeft een diameter van 580 mm en een hoogte van 350 mm.

Terrazzo-tafel

In een interview in Volkskrantmagazine dd 28 Maart 2015 benoemt de ontwerper  Roderick Vos de samenwerking met Marcolina:

Vaklieden

Hoewel de designer veel heeft gereisd – en in Tokio en Java heeft gewoond – hoeft hij zijn inspiratie niet van ver te halen. Als zelfbenoemde industriefetisjist struint hij graag fabrieken af. “Het gaat mij niet alleen om de vorm, maar ook om het materiaal, de toepassing en de afwerking.

Vaklieden, die met hun handen mooie dingen kunnen maken, koester ik. Zij stellen mij in staat om te creëren.” Na een bezoekje aan de Bossche terrazzo en betonfabrikant Marcolina kruipt hij direct achter zijn tekentafel. “Van een passievol gesprek met deze van oorsprong Italiaanse broers over materialen gaan mijn handen jeuken.”

Roderick Vos

Kijk voor het hele interview op sH amBOSCHadeurs

Meer foto’s van deze prachtige terrazzo tafel:
mocosubmit.com/hexagon-is-a-cast-terrazzo-table/

Marcolina werkt vaker samen met meubeldesigners. Zie daarvoor ook de betonnen krukjes van Sophie Boonman en Margriet Kamsma in de fotogalerij.