Betonnen krukje

 

Marcolina maakte  het betonnen krukje  Bilbled van Margriet Kamsma en zitvorm K02 van Sofie Boonman.

krukje beton

De bilbledbetonnen-krukje heeft de vorm van de Friese vlag en is dan ook een Fries product. De naam verwijst naar Bil en (Fries) Blad. Sofie Boonman schrijft over haar zitvorm het volgende:

Een zitgelegenheid voor de openbare ruimte die contrasten omarmt en samenbrengt. ‘Bruut en krachtig beton kan zacht fluisteren in de vorm’.
Zitvorm K02 is een zitgelegenheid voor één persoon. Biedt zitcomfort, vandalisme bestendigheid, maximale draagkracht en de mogelijkheid voor verankeren.
Materiaal: beton, naar wens gekleurd met pigmenten.
Maten: hoogte: 450mm, breedte zitvlak: 350mm, diepte zitvlak: 300mm, breedte standvlak: 200mm, diepte standvlak: 200mm
Zitvorm K02 is vanaf januari 2014 onderdeel van de collectie van Urbastyle.

Betonnen krukje van restbeton

Marcolina werkt meestal  in opdracht, afgestemd op persoonlijke wensen, maar voor deze keer een uitzondering … omdat we op deze manier van onze restanten beton weer een mooi product kunnen maken. We vinden het belangrijk zorgvuldig met onze materialen om te gaan.
Een betonnen krukje, als bijzettafeltje, display of sierobject.
Mooi … van natuurlijke materialen, prima te combineren en voor een leuke prijs! De krukjes zijn te koop bij de werkplaats van Marcolina voor €45,00 inclusief BTW. Kijk op onze contactpagina voor adresgegevens en openingstijden.

betonnen-krukje

Het bovenstaande betonnen krukje is 45 cm hoog en heeft een blad met een doorsnee van 28 cm en een dikte van 5,5 cm. Natuurlijk is het mogelijk een krukje met afwijkende maten te maken. Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op.

 

Het onderhoud van een betonnen krukje

Voor binnen- en buitengebruik adviseren wij regelmatig schoonmaken met een neutraal schoonmaakmiddel. Bijvoorbeeld ouderwetse groene zeep op basis van sojaolie of lijnolie. Verder wordt aanbevolen de beton enkele keren per jaar te behandelen met een was voor natuursteen. Als extra bescherming tegen vlekken worden de meubels geimpregneerd.