Terrazzo schaaktafel

Een terrazzo schaaktafel van Marcolina voor een park, plein of particuliere tuin.

Marcolina heeft al veel schaak- en damtafels gemaakt. Ze staan in parken en pleinen en ook in particuliere tuinen. Een terrazzo schaaktafel is zeer uitnodigend voor een spelletje maar kun je natuurlijk ook als gewone tafel gebruiken.

Terrazzo leent zich uitstekend voor dit product. Het is zeer sterk en weerbestendig. Dat is in Nederland een must. Het schaakbord in de vorm van een mozaïek doet denken aan de mozaïeken zoals ze ook in Italiaanse terrazzo vloeren werden gelegd. Een terrazzo schaaktafel is te zwaar om gemakkelijk mee te nemen en kan eventueel in de grond verankerd worden. Evenals andere terrazzo producten kan een terrazzo schaaktafel gemaakt worden in verschillende maten, vormen en kleuren,  De kleur wordt bepaald door de gebruikte (natuursteen)korrels, eventuele toevoegingen zoals glas of parelmoer en de kleur van de cement. Cement kan op kleur gebracht worden met kleurstof. Dit doet geen afbreuk aan de sterkte van het materiaal.

Voor iedere schaaktafel wordt een unieke mal gemaakt afgestemd op de specifieke wensen van de klant. Een terrazzo schaaktafel wordt contra gestort en getrild. Hierdoor ontstaat een glad en goed verdicht oppervlak. Na ongeveer 3 dagen wordt de tafel uit de bekisting gehaald en voor de eerste keer geschuurd. Na het dichtmaken van de luchtgaatjes begint het schuren en polijsten. Tot slot worden de bladen geïmpregneerd en voorzien van een waslaag.

Onderhoud van een terrazzo  schaaktafel

Er wordt aanbevolen 3 tot 4 x per jaar de terrazzo schaaktafel te behandelen met was voor natuursteen. Dit geeft een extra beschermlaag en een glanslaag.

Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen. Aarzel niet om te bellen, te mailen of een bezoek te brengen aan de werkplaats. Onze contactgegevens vind je op de contactpagina van deze site.