Onderhoud betonnen aanrechtblad

Voor het onderhoud betonnen aanrechtblad adviseren wij wekelijks schoonmaken met een neutraal schoonmaakmiddel.

Bijvoorbeeld ouderwetse groene zeep op basis van sojaolie of lijnolie. Verder wordt aanbevolen de beton enkele keren per jaar te behandelen met een was voor natuursteen. Wij gebruiken hiervoor de natuursteenwas van Lithofin, via CleanStone.

Door spanningen in het materiaal kunnen er na verloop van tijd haarscheurtjes in het oppervlak ontstaan. Dit komt vooral voor in smalle stroken. Bijvoorbeeld voor en achter de kookplaat en spoelbak. Dit is niet schadelijk voor de sterkte van het blad. In het gebruik kunnen er kleine gaatjes in het oppervlak ontstaan. Deze kunnen met een cementpapje gestopt worden. Het wordt afgeraden hete pannen direct van het vuur op het blad te zetten.

onderhoud betonnen aanrechtbladDoor de hardheid van beton kan het tot een glad oppervlak worden geschuurd. Een betonnen aanrechtblad kan ook op kleur gemaakt worden. Dit gebeurt door toevoeging van kleurstof in het betonmengsel. De kleurstof doet geen afbreuk aan de sterkte van het materiaal. De eigenschappen van beton maken het zeer geschikt voor het gebruik als aanrechtblad. Zo is het onder andere slijtvast en glad. Het gebruik van een betonnen aanrechtblad in een keuken is dan ook een duurzame keuze. Het onderhoud betonnen aanrechtblad wordt vergemakkelijkt doordat de bladen worden geïmpregneerd ter bescherming tegen vlekken en zuren. Voor voorbeelden van de betonnen aanrechtbladen van Marcolina verwijzen we naar de fotogalerij.