Terrazzo grafsteen

Een terrazzo grafsteen … een klassiek kruis of een uniek ontworpen grafmonument.

Terrazzo grafsteen
Terrazzo grafsteen

Op het prachtige kerkhof Groenendaal in ‘s-Hertogenbosch vind je zeker een aantal grafzerken, -stenen of -kruizen van de hand van één van de Marcolina’s. Vincenzo senior maakte ze al in 1919 en nu bijna een eeuw later, doen zijn kleinzoons Vincent en Gerjan dat. ook. Ook voor andere begraafplaatsen, waaronder Zorgvlied Amsterdam en de de Joodse begraafplaats in Veghel, maakten zij een grafsteen of monument. In verband met privacy tonen wij hier slechts een neutraal granieten kruis.
Familiegraf Marcolina

Terrazzo grafsteen Marcolina

Marcolina heeft het maken van een mooie grafsteen ook wel in haar Italiaanse roots. Op de begraafplaats in Maniago, een stadje in het Noord Italiaanse Friulli, waar de Marcolina’s vandaan komen, vind je het imposante familiegraf. Helaas niet in terrazzo maar niet minder indrukwekkend.

Een persoonlijke grafsteen

Een particulier of ontwerper die graag zelf wil bijdragen aan een gedenksteen is welkom. Alles mag gevraagd worden … Marcolina heeft voldoende kennis en ervaring om vanuit uiteenlopende wensen tot een kwalitatief hoogwaardig product te komen.

Onderhoud van een terrazzo grafsteen

Voor het regelmatig onderhoud adviseren wij regelmatig schoonmaken met een neutraal schoonmaakmiddel. Bijvoorbeeld ouderwetse groene zeep op basis van sojaolie of lijnolie. Verder wordt aanbevolen de terrazzo grafsteen enkele keren per jaar te behandelen met een was voor natuursteen.

Heb jevragen … aarzel niet om te bellen, te mailen of gewoon even binnen te lopen.
Onze contactgegevens vind je op de contactpagina van deze site.