Terrazzo bouwelement

Een terrazzo bouwelement op maat.

In de wat oudere huizen zie je vaak terrazzo dorpels en vensterbanken. Ook aan de buitenkant wordt terrazzo gebruikt in de vorm van plinten en lateien. Om een huis weer op te knappen in de oorspronkelijke staat kun je bij Marcolina terecht voor een terrazzo bouwelement. Ook bij nieuwbouw kunnen we terrazzo van harte aanbevelen. Het is sterk, weerbestendig en slijtvast. De brievenbus op de foto is een voorbeeld van een meer moderne toepassing.

Terrazzo brievenbus
Terrazzo brievenbus

Marcolina is geen fabriek maar werkt met handgemaakte mallen. Zij kunnen daarom ingaan op specifieke wensen. zoals de vraag naar deze wel zeer persoonlijke uitvoering van een Amsterdams stoepje. De ‘fosielen’ in het terrazzo zijn door de klant zelf aangebracht.

Terrazzo stoep
Terrazzo stoep

Een terrazzo bouwelement van Marcolina wordt in de werkplaats gemaakt. Terrazzo is een mengsel van cement en natuursteenkorrel. Daarop komt een laag gewapend beton. Eerst wordt een bekisting gemaakt. Hierin wordt het terrazzo gestort. Om het product zo glad mogelijk te maken wordt het getrild.  Na 3 dagen uitharden wordt het bouwelement uit de mal gehaald en geschuurd. Eventuele luchtgaatjes worden gedicht. Daarna wordt er opnieuw geschuurd (gezoet). De afwerking bestaat uit het aanbrengen van een impregneer- en een waslaag. Door de hardheid van terrazzo kan het tot een glad oppervlak worden geschuurd..

Heb je een vraag of een goed idee, aarzel niet te bellen, te mailen of gewoon binnen te lopen.
Onze contactgegevens vind je op de contactpagina van deze site.