Betonnen bank

Een betonnen bank in de tuin, de huiskamer, het sportveld of het museum.

Dat een betonnen bank uitstekend geschikt is voor buitengebruik is duidelijk. Beton is een stoer en weerbestendig materiaal wat voor een weertype zoals in Nederland geen overbodige luxe is. Beton is uiteraard ook vandalismeproof. Oorspronkelijk maakte Marcolina  de betonnen bank voornamelijk voor particuliere tuinen, gemeentelijke parken en pleinen en sportverenigingen.

De laatste jaren is de betonnen bank en ook het betonnen krukje steeds vaker te zien in het binneninterieur. Dit heeft onder andere te maken met de basic uitstraling van beton waardoor het te combineren is met uiteenlopende stijlen. Omdat Marcolina voor ieder product een unieke mal maakt is maatwerk een vanzelfspekendheid. Door de hardheid van beton kan het tot een glad oppervlak worden geschuurd. Een betonnen bank kan ook op kleur gemaakt worden. Dit gebeurt door toevoeging van kleurstof in het betonmengsel. De kleurstof doet geen afbreuk aan de sterkte van het materiaal.

Het onderhoud van een betonnen bank

Voor binnen- en buitengebruik adviseren wij regelmatig schoonmaken met een neutraal schoonmaakmiddel. Bijvoorbeeld ouderwetse groene zeep op basis van sojaolie of lijnolie. Verder wordt aanbevolen de beton enkele keren per jaar te behandelen met een was voor natuursteen. Als extra bescherming tegen vlekken worden de meubels geimpregneerd.

Prijs betonnen betonnen bank of krukje

Uit de fotogalerij blijkt al dat er grote verschillen zijn tussen de verschillende banken en krukjes. Ook wordt er soms samengewerkt met ontwerpers die zelf hun prijs bepalen. Het is daarom niet mogelijk een standaard prijs te noemen.
U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen. Aarzel niet om te bellen, te mailen of een bezoek te brengen aan de werkplaats. Onze contactgegevens vindt u op de contactpagina van deze site