Duurzaam beton

Duurzaam beton
Duurzaam beton

Duurzaam beton omdat …

Beton is duurzaam want je kunt het recycelen.

Beton wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen: cement, zand, grind en water. Na een vaak zeer lange levensduur wordt beton weer vermalen en opnieuw gebruikt. In de praktijk wordt 90% van alle betonnen producten gerecycled. Als betongranulaat in nieuwe betonproducten en in niet-gebonden weg-funderingen bijvoorbeeld.

Beton is duurzaam omdat het gemaakt wordt van lokale producten.

Cement, zand, grind en water zijn lokaal in overvloed voorhanden waardoor geen vervuilende transporten noodzakelijk zijn.

Beton is duurzaam omdat er nauwelijks afval bij de productie vrijkomt.

De producten worden exact op maat gemaakt, hierdoor komt er nauwelijks (minder dan 1 %) afval vrij. Ook is er geen sprake van inpak- / wegwerpmaterialen.

Beton is duurzaam omdat het een lange levensduur heeft.

Het is ijzersterk en slijtvast en kan een leven lang meegaan. Betonnen producten zijn te combineren met uiteenlopende stijlen. Ook dit maakt dat ze niet snel vervangen hoeven te worden. In onze fotogalerij zie je hiervan de voorbeelden:  Aanrechtbladen, wastafels, tafels, banken, bouwelementen, haardplaten,grafmonumenten, kunstobjecten..

Voor het onderhoud adviseren wij een neutraal (milieuvriendelijk) schoonmaakmiddel. Bijvoorbeeld ouderwetse groene zeep op basis van sojaolie of lijnolie. Meer informatie over het onderhoud vind je hier.

Beton van Marcolina is duurzaam omdat restbeton gebruikt wordt .

Speciaal voor de beton die overblijft na het gieten van een product introduceerde Marcolina de betonnen krukjes. De hoeveelheid beton die hiervoor nodig is, is zo minimaal waardoor een restant volstaat. Het betonnen krukje is het enige product dat Marcolina niet in opdracht maar op voorraad maakt.

Duurzaam beton