Gekleurd beton

Bestaat er ook gekleurd beton?

Het antwoord op deze vraag is JA.
Marcolina is zelfs gespecialiseerd in het maken van gekleurd beton.
Beton is een samenstelling van zand, cement en grind. Tijdens het mengen worden pigmenten toegevoegd om de beton een kleur te geven. Voor lichte / heldere kleuren wordt witte in plaats van grijze cement gebruikt. Het mengen van betonspecie is van meer factoren afhankelijk. Bij een 2e product kunnen daarom kleurverschillen ontstaan. Het pigment heeft ook invloed op de uiteindelijke harding van het beton. Het toevoegen van pigmenten doet, mits vakkundig toegepast, geen afbreuk aan de sterkte van de beton.

Enkele voorbeelden van gekleurd beton

Krukjes gekleurd betonBankjes gekleurd betonPlint gekleurd beton Terras gekleurd betonEfteling gekleurd beton
Tafel gekleurd betonGrijs of grijs? Een betonnen product samengesteld met grijze cement krijgt eenmaal uitgehard een grijze kleur met een groene gloed. Afhankelijk van de samenstelling van de beton (hoeveelheid water, cement, zand en grind) kan de kleur afwijken. De kleur wijzigt ook onder invloed van weersomstandigheden. Lichtgrijze of donkergrijze beton ontstaat door gebruik van witte of donkere cement. Zie voor voorbeelden ook onze fotogalerij: Betonnen aanrechtblad; Betonnen wastafel; Betonnen tafel; Betonnen bouwelement; Betonnen kunstobject; Betonnen haardplaat; Betonnen grafmonument.

Grijs beton

Onderhoud gekleurd beton

Het onderhoud wijkt niet af van het onderhoud van niet gekleurd beton:
Wij adviseren wekelijks schoonmaken met een neutraal schoonmaakmiddel. Bijvoorbeeld ouderwetse groene zeep op basis van sojaolie of lijnolie. Verder wordt aanbevolen de beton enkele keren per jaar te behandelen met een was voor natuursteen. Het wordt aangeraden geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken voor het reinigen en chemische stoffen snel te verwijderen om uitbijten te voorkomen.