Marcolina 100 jaar

Vrijdag 30 augustus wordt er niet gewerkt …

Vrijdag 30 Augustus 2019 bestaat Marcolina Terrazzo & Beton 100 jaar! Na 100 jaar hard werken is het wel tijd voor een feestje. We kijken terug op 100 jaar Terrazzo & Beton:

Vincenzo senior

Opa, Vincenzo Marcolina start op 34 jarige leeftijd met het bedrijf. V. Marcolina fabrikant van mozaïek en granito vloeren. De focus ligt op vloeren waarvan er nu nog veel in in de wat oudere Bossche huizen te zien zijn.

Italianen in Zuid Nederland

De opvolgers

Vier zoons van Vincenzo komen in het bedrijf terecht: Sante (Jok) Marcolina, Vincenzo jr. (Vincent) Marcolina, Umberto (Bert) Marcolina, Luigi (Lou) Marcolina.

De bedrijfsnaam verandert in: V. Marcolina & zoon en later in: V.O.F. V. Marcolina & Zonen.

Luigi-Vincenzo-Umberto
Luigi-Vincenzo-Umberto

De vraag naar granito vloeren neemt af. In plaats daarvan houdt het bedrijf zich steeds meer bezig met het vervaardigen van prefab beton producten. De productie van het granito / terrazzo aanrechtblad blijft gehandhaafd.

De derde generatie

In 1985 en 1990 treden respectievelijk Gerjan Marcolina en Vincent Marcolina (beide zoons van Vincenzo Marcolina jr.) in dienst. Het maken van vloeren behoort niet langer tot de werkzaamheden. Vanaf 2000 worden betonnen aanrechtbladen en wastafels populair. Deze worden nog steeds veel gemaakt, maar ook het ouderwetse granito is terug. Het bedrijf is steeds meer maatwerk gaan leveren. Er wordt samengewerkt met ontwerpers, architecten en kunstenaars.

De toekomst

100 jaar is niet ons eindpunt … Heel blij zijn we met onze nieuwe compagnon Rob Timmermans die ons sinds 1 januari 2019 versterkt. Samen met hem willen we een start maken naar de toekomst. Daar toosten we op!