Onderhoud betonnen wastafel

Voor het onderhoud betonnen wastafel adviseren wij wekelijks schoonmaken met een neutraal schoonmaakmiddel.

Met neutraal wordt bedoeld PH-neutraal (met weinig zuren). Bijvoorbeeld ouderwetse groene zeep op basis van sojaolie of lijnolie.
Door de aanwezigheid van natuurlijke materialen in het beton ontstaat er een uniek uiterlijk. De samenstelling is immers nooit precies gelijk. Hierdoor ontstaat voor elke betonnen wastafel een eigen ‘tekening’ op het oppervlak. Dit maakt het uiterlijk van de wastafel minder kwetsbaar.
Schadelijk voor een betonnen wastafel zijn zuren zoals: antikalk-middelen, (schoonmaak-)azijn, chloor, bleekmiddel, cementsluierverwijderaar, citroensap en sinaasappelsap. Zuren gaan een reactie aan met het kalk in het cement wat tot doffe plekken van het oppervlak kan leiden. Het wordt aanbevolen de beton enkele keren per jaar te behandelen met een was voor natuursteen. Hierdoor is de beton beter bestand tegen schadelijke stoffen. Door wekelijks schoon te maken met een neutraal schoonmaakmiddel ontstaat ook een beschermende laag op de wastafel. Schoonmaken met een PH-neutraal schoonmaakmiddel is ook beter voor het milieu.
Wanneer er toch zure of bijtende stoffen in aanraking komen met de wastafel is afspoelen met water de beste optie.
Het onderhoud betonnen wastafel wordt vergemakkelijkt doordat de wastafels worden geïmpregneerd om beter bestand te zijn tegen vlekken en zuren. Voor voorbeelden van betonnen wastafels van Marcolina verwijzen we naar de fotogalerij. Heb je nog vragen, aarzel dan niet om te bellen, te mailen of een bezoek te brengen aan onze werkplaats. Onze gegevens vind je op de contactpagina.

Onderhoud betonnen wastafel