Onderhoud terrazzo wastafel

Het juiste onderhoud terrazzo wastafel is het regelmatig boenen met groene of zachte zeep.

Groene zeep is gemaakt van lijnolie, zachte zeep van soja-olie. Door het regelmatig onderhoud van de terrazzo wastafel met deze zeepsoorten blijven er bij elke schoonmaakbeurt restjes zeep achter. Hierdoor ontstaat een beschermlaagje. Regelmatig betekent 1 x per week bij een nieuwe wastafel en later 1 x per maand. Tevens wordt aanbvolen 3 tot 4 x per jaar de wastafel te behandelen met was voor natuursteen. Dit geeft een extra beschermlaag en een glanslaag.

Terrazzo wastafel

Terrazzo wastafel

Tevens wordt aanbevolen 3 tot 4 x per jaar de wastafel te behandelen met was voor natuursteen. Dit geeft een extra beschermlaag en een glanslaag.
Chemische schoonmaakmiddelen zijn niet goed voor een terrazzo wastafel. Zij maken het oppervlak ruw doordat de cement tussen de korrels aangetast wordt. Na gebruik van deze stoffen dient de wastafel direct met schoon water nagespoeld te worden.

Een terrazzo wastafel van Marcolina wordt prefab op de werkplaats gemaakt. Het terrazzo wordt gegoten in een mal. Het blad heeft een basis van gewapend beton. Deze samenstelling maakt de wastafel ijzersterk en slijtvast. Een terrazzo wastafel wordt contra gestort en getrild. Hierdoor ontstaat een glad en goed verdicht oppervlak. Na ongeveer 3 dagen wordt de wastafel uit de bekisting gehaald en voor de eerste keer geschuurd. Na het dichtmaken van de luchtgaatjes begint het schuren en polijsten. Tot slot worden de bladen geimpregneerd en voorzien van een waslaag. Dit vergemakkelijkt het onderhoud de terrazzo wastafel.

Voor voorbeelden van terrazzo wastafels van Marcolina verwijzen we naar de fotogalerij. Heb je nog vragen, aarzel dan niet om te bellen, te mailen of een bezoek te brengen aan onze werkplaats. Onze gegevens vind je op de contactpagina.