Terrazzo aanrechtblad repareren

Kun je een terrazzo aanrechtblad repareren?

Een terrazzo aanrechtblad repareren bij grotere beschadigingen:

Het is heel goed mogelijk een terrazzo aanrechtblad te repareren. Terrazzo is een mengsel van cement en natuuursteenkorrel. Het cementmengsel wordt gegoten in een mal en hardt vervolgens uit tot een steenachtige materie. De oorspronkelijk vloeibare terrazzo kan opnieuw aangebracht worden in scheuren of op afgebroken stukken. Omdat terrazzo geen effen maar een gemeleerd uiterlijk heeft is een reparatie van een beschadiging niet of nauwelijks te zien. Uiteraard kunt u bij Marcolina terecht voor het repareren van uw terrazzo aanrechtblad.

Een terrazzo aanrechtblad repareren bij kleine haarscheuren:

Kleine haarscheurtjes kunnen soms ontstaan bij smallere randen in het blad bij uitsparingen zoals spoelbak en kookplaat. Deze zijn niet schadelijk voor de sterkte van het blad. Ze kunnen dichtgezet worden met een speciale lijm.

Een oud terrazzo aanrechtblad repareren:

Ook oude terrazzo aanrechtbladen hoeven niet vervangen te worden. Na een opfrisbeurt kunnen ze aan een tweede leven beginnen. Het blad kan opnieuw opgeschuurd worden waardoor de kleuren weer fris  en het oppervlak weer glad is.

Een terrazzo aanrechtblad repareren dat verkeerd behandeld is:

Zout, soda en zuren zijn schadelijk voor een terrazzo aanrechtblad. Zij maken het oppervlak ruw doordat de cement tussen de korrels aangetast wordt. Na gebruik van deze stoffen dient het blad direct met water nagespoeld te worden. De bladen van Marcolina hebben een extra beschermlaag. Hete pannen direct van het vuur kunnen de beschermlaag aantasten. Hierdoor kan een doffe plek ontstaan. Deze plek kan dan met was behandeld worden.

Klik hier Voor het onderhoud van een terrazzo aanrechtblad.

Heb je nog vragen … aarzel dan niet te bellen, te mailen of een bezoek te brengen aan onze werkplaats. Op de contactpagina van deze site vind je onze contactgegevens.