Terrazzo aanrechtbladen

Uit het familie-archief:

Marcolina 1936Via via kregen we dit krantenartikel toegestuurd (waarvoor onze dank).
Het is afkomstig uit 1936. De hoofdrolspeler is Vincenzo Marcolina, oprichter van het bedrijf Marcolina Terrazzo en Beton en opa van de huidige eigenaren Vincent en Gerjan Marcolina.

Ook 80 jaar geleden reden de Marcolina’s al rond met een aanhanger met terrazzo aanrechtbladen, schuurmachines en helaas ook familieleden. Dat laatste doen ze nu niet meer! De aanrechtbladen werden en worden prefab gemaakt en vervoerd naar hun nieuwe eigenaren. Zo zijn er in Brabant nog heel wat Marcolina’s bewaard gebleven. In tegenstelling tot nu maakte het bedrijf toen ook terrazzo vloeren. Het artikel geeft een kijkje terug in de tijd van een bedrijf dat nu al bijna 100 jaar bestaat.

Marcolina bestuurt de luxe auto. Zijn zoontje en zwager raken gewond. Gelukkig zijn er de dorpsartsen en de veldwachter niet te vergeten … hoe nostalgisch.

Het zoontje van toen is nu 91 en bezoekt nog dagelijks het bedrijf waar hij zijn hele leven heeft gewerkt. Hier is hij zelfs weer even aan het werk. Marcolina bestaat in 2019 100 jaar.

Meer informatie:
Geschiedenis van het bedrijf
Galerij met aanrechtbladen van terrazzo