Wastafel terrazzo

Maken van een wastafel terrazzo

Een wastafel terrazzo  van Marcolina wordt prefab op de werkplaats gemaakt. Het terrazzo wordt gegoten in een mal. De vorm en grootte worden afgestemd op de wensen van de klant. De wastafel heeft een basis van gewapend beton. Deze samenstelling maakt de wastafel ijzersterk en slijtvast. Een wastafel  terrazzo wordt contra gestort en getrild. Hierdoor ontstaat een glad en goed verdicht oppervlak. Na ongeveer 3 dagen wordt de wastafel uit de bekisting gehaald en voor de eerste keer geschuurd. Na het dichtmaken van de luchtgaatjes begint het schuren en polijsten. Tot slot wordt de wastafel geïmpregneerd en voorzien van een waslaag.

Een wastafel terrazzo kan in verschillende kleuren en kleurcombinaties gemaakt worden. De kleur is afhankelijk van de gekozen korrels en de kleur van de cement. Veel gebruikte natuursteenkorrels zijn graniet, marmer en hardsteen. Voor de korrels is het mogelijk een toevoeging te gebruiken zoals parelmoer of glas. Eventuele kleurstof in de cement doet geen afbreuk aan de sterkte van het materiaal.

Onderhoud van een wastafel terrazzo

Het juiste onderhoud van een terrazzo wastafel is het regelmatig boenen met groene of zachte zeep. Groene zeep is gemaakt van lijnolie, zachte zeep van soja-olie. Door het regelmatig onderhoud van de terrazzo wastafel met deze zeepsoorten blijven er bij elke schoonmaakbeurt restjes zeep achter. Hierdoor ontstaat een beschermlaagje. Regelmatig betekent 1 x per week bij een nieuwe wastafel en later 1 x per maand. Tevens wordt aanbevolen 3 tot 4 x per jaar de wastafel te behandelen met was voor natuursteen. Dit geeft een extra beschermlaag en een glanslaag.
Chemische schoonmaakmiddelen zijn niet goed voor een terrazzo wastafel. Zij maken het oppervlak ruw doordat de cement tussen de korrels aangetast wordt. Na gebruik van deze stoffen dient de wastafel direct met schoon water nagespoeld te worden.

Prijzen wastafel terrazzo

De prijs voor een terrazzo wastafel is afhankelijk van een aantal factoren:

– Keuze voor een bestaande mal die hergebruikt kan worden
– Afmetingen
– Aantal wasbakken
– Sparingen voor een kraan of zeeppompje
– Materiaal en kleur

Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen. Aarzel niet om te bellen, te mailen of een bezoek te brengen aan de werkplaats. Onze contactgegevens vind je op de contactpagina van deze site.