Wat is beton?

Antwoord op de vraag wat is beton?

Beton is een samenstelling van zand, cement, grind en andere hulpstoffen. De betonspecie wordt gestort in een houten bekisting. Alle eventuele uitsparingen zijn hierbij in de mal verwerkt. Voor iedere betonnen product wordt een unieke bekisting gemaakt. Een betonnen product is strak, neutraal en karaktervol.

Wat is beto

Wat is beton? …  Beton is een duurzaam materiaal.

Het gaat lang mee. Enerzijds omdat het ijzersterk en slijtvast is, anderzijds omdat het tijdloos is. Beton is namelijk makkelijk te combineren met verschillende stijlen. Het is recyclebaar (90% wordt hergebruikt!). Voor het maken van een betonnen product wordt gebruik van natuurlijke ingrediënten die lokaal voldoende voorhanden zijn. Het maken van een betonnen product veroorzaakt nauwelijks afval omdat de producten op maat gemaakt worden.

Wat is beton? … Beton is ijzersterk en slijtvast.

De combinatie van de ingrediënten zand cement en grind vullen elkaar aan zodat het mengsel uithardt tot een steenachtig materiaal. In tegenstelling tot bijvoorbeeld gips lost uitgehard beton niet meer op in water. Om scheuren en breken te voorkomen wordt de beton gewapend met betonijzer en kunststofvezel. Deze eigenschap maakt beton uitermate geschikt voor buitengebruik.

Wat is beton? … Beton is een goedkoop materiaal.

De grondstoffen cement, zand, grind en water zijn lokaal voldoende voorradig. Afhankelijk van het uiteindelijke product is het uiteraard meer of minder arbeidsintensief.

Wat is beton? … Beton is flexibel te vormen.

Omdat beton gegoten wordt in een mal kan het veel verschillende vormen aannemen. Marcolina maakt gebruik van houten, polyester en rubberen mallen. Met name de rubberen mallen vergroten de mogelijkheden in vormgeving. Voor specifieke rubberen mallen werkt Marcolina samen met  Noblabla.

Voorbeelden van betonnen producten van Marcolina vind je in de fotogalerij: Betonnen aanrechtblad; Betonnen wastafel; Betonnen tafel; Betonnen bouwelement; Betonnen kunstobject; Betonnen grafmonument; Betonnen haardplaat.