Terrazzo

Een vakantie met een vleugje Terrazzo.

 

We zijn weer terug van vakantie en gaan graag voor jullie aan de slag!

De reis ging deze keer naar La bella Italia. Hier is terrazzo en ook marmer en natuursteen in overvloed. Natuurlijk moest alles kritisch bekeken en betast worden.

sdr

dav

dav

Van de terrazzo afwasbak op de camping in Riva Trigoso tot de prachtige terrazzo en natuurstenen elementen in Pallazzo’s en kerken in Genova en Firenze. Ook niet te vergeten was de bestrating van de arcades in Chiavari: Terrazzo vloeren met ingewerkte mozaieken in verschillende kleuren en korrelgroottes. De mooie witte korrel die hier gebruikt is zal de komende periode zeker te zien zijn in één van de Marcolina producten. ook het grappige oude afwasbakje wordt misschien nieuw levn ingeblazen. We vinden het namelijk mooi, authentiek en ook praktisch voor in een buitenkeuken.

Het is natuurlijk niet verwonderlijk dat Italië zoveel moois te bieden heeft op het gebied van terrazzo. Het is het thuisland van de oorspronkelijke Terrazierrie. Wil je  meer weten van de ontstaansgechiedenis van dit product, klik dan hier. Het is ook niet verwonderlijk dat Marcolina zijn roots heeft in Italië (Friuli – Maniago). Vind je het leuk daar wat meer van te weten, klik dan hier.terrazzo wasbak